Комрад добија посуде за картонску и пластичну амбалажу

Директор ЈКП „Комрад“ Зоран Димитријевић

Јавно предузеће „Комрад“ у наредних десет дана добија донацију у виду посуда за одлагање картонске и пластичне пет амбалаже, изјавио је директор ЈКП „Комрад“ Врање Зоран Димитријевић. 

Након донације од 30 звона за стаклену амбалажу који су распоређени по граду како би служили наших грађанима, Врање ће добити још једну донацију у виду посуда за одлагање отпада.

–  У наредном периоду очекујем да добијемо донацију  у виду металних кавеза за пластичну пет амабалажу, затим металне кавезе за картонску амбалажу. Ми број тих судова који ће да стигну нисмо дефинисали због потребаи могућности, али очекујем да ће негде око 100 јединица стићи за неких 10 до 15 дана. То је негде и наш гест према грађанству да би се та свест о екологији подигла на виши ниво, рекао је Димитријевић.

Димитријевић је истакао да  ЈКП „Комрад“  прати упозорења које добија од Републичког хидрометеоролошког завода када су у питању најаве кише и грмљавине јер је конфигурација терена нашег града таква да може доћи до изливања неког потока или наноса од песка.

– Сада имамо најаву високих температура и тачно су означене тачке где може доћи до пожара. Степен ризика на депонији где одлажемо комунални отпад је јако висок тако да Сектор за ванредне ситуације поново упозорава да будемо приправни, односно да имамо довољно земље, песка, да буду цистерне са водом ту. Такође су и гробља дефинисана тачка јер се тамо пале свеће и ми ту поступамо по прописима и по саветима ових републичких органа, додао је Димитријевић.

Истакао је да се прате упутства и када је у питању рад на високим температурама и да „Комрад“ води рачуна  о својим радницима и да су прилагодили своје послове временским приликама.

Please follow and like us:
Друштво