Ива и Владимир најбољи међу најбољима

Ива Илић и Владимир Ђорђевић

Владимир Ђорђевић из Техничке школе у Врању и Ива Илић из ОШ „Предраг Девеџић“ из Врањске Бање најбољи су међу најбољима у својим школама. Сада када су завршили обавезе око уписа у средњу школу односно факултет, ми смо попричали са њима о награди за коју је како они кажу било потребно много труда и рада. 

Ива и Владимир изабрани су за најбоље међу најбољима у својим школама. Они истичу да је за награду ђака генерације било потребно много труда, рада и одрицања. Скромно истичу своје успехе јер , али кажу да им награда од града значи јер је то показатељ да је њихов рад препознат и награђен.

– Па заиста је било потребно доста труда и рада, има ту и много одрицања. Потребан је континуиран рад током све четири године и д сте посвећени томе што радите. Могу да кажем да ми импонује што сам баш ја ђак генерације Техничке школе у Врању. У другој години сам био на такичењу из електротехнике, то је било регионално такмичење, ту сам освојио друго место и републичко такмичење где сам освојио двадесето место. У трећој години такмичење из енергетске електронике где сам освојио прво место на регионалном и десето место на републичком, истиче Владимир.

Сви ђаци генерације са територије града добили су поклоне од локалне самоуправе које им је уручио градоначелник др Слободан Миленковић на свечаности уприличеној у Градском парку. Добили су књиге и захвалнице и кући одвезли своје нове бицикле.

– Доста труда, рада и стрпљења. Учествовала сам на такмичењу из математике, ту имам прва окружна места задње две године као и треће у петом разреду. Учествовала сам на такмичењима из српског, биологије, физике, хемије, техничког, француског, енглеског. Једно од значајнијих места ми је прво републичко из техничког као и прво место за најбољи истраживачки рад из математике,  као и прво окружно место из хемије, поручује Даница.

Ива је уписала Гимназију „Бора Станковић“, а Владимир се спрема за Електронски факултет. Одмараће током лета, а на јесен их очекују нове школске и факултетске обавезе.

Please follow and like us:
Образовање