Информисање путем телевизије, новина или портала?

Телевизија и новине као два традиционална медија, представљају нужно средство информисања грађана. Поред њихове примарне функције информисања, ови медији често пружају и могућност забаве, али и стицања нових знања. Медиј који је данас заступљен (можда и највише) је телевизија. Ипак, истаживали смо каква је ситуација код наших суграђана и путем ког медија се најчешће информишу.

Телевизија и новине спадају у две основне врсте традиционалинх медија. И као такви веома су битни за информисање грађана. Тим поводом изашли смо на улице града Врања да питамо суграђане да ли више прате телевизију или читају новине.

– Више гледам телевизију зато што сам пензионер и проводим више времена код куће. Слабије излазимо због овог времена и због година. Гледам све телевизије, од ујутру до увече, кад год ми се пружи прилика. Мислим да су ми новине сувишне.

– Гледам телевизију, новине не читам.

– Више користим интернет зато што сматрам да су млађе генерације више базиране на интернету. Телевизију  волим да гледам, али када су у питању новине, немам навику да одем и да их купим.

– Више гледам телевизију, јер ми је лакше и због навике.

– Телевизију гледам, али са неповерењем, јер нисам сигуран у информације које добијам од телевизије. Гледам са резервом.

Несумњиво је да Врањанци имају више поверења у основни медиј информисања, телевизију. На другом месту су новине, које и даље имају битну улогу, али се појављује све већи број нових, дигиталних медија, попут интернет портала, који су занимљивији и доступнији млађим генерацијама. Пензионери своје поверење ипак пружају телевизији,  резултати су анкете коју смо данас урадили на улицама Врања.

Please follow and like us:
Некатегоризовано