Паук возило дежура и викендом

Јавно предузеће „Паркинг сервис“ уводи викенд смену за паук возило које ће у терминима од 20 до 24 часа у данима викенда уклањати сва непрописно паркирана возила, најавио је в.д. директора овог предузећа Горан Трајковић.

Ово је једна од мера којом ново руководство „Паркинг сервиса“ покушава да побољша финансијску ситуацију у предузећу, а да не повећава цене својих услуга.

Рад паук возила током викенда, проширење броја постојећих паркинг места на отвореним и затвореним паркиралиштима у граду и нова систематизација радних места у овом јавном предузећу неке су од мера којима би требало да се изврши финансијска консолидација врањског „Паркинг сервиса“.

Према речима в.д. директора овог јавног предузећа Горана Трајковића, у том циљу је већ извршена нова систематизација радних места којом су смањени расходи.

– Измењеним планом и програмом пословања, ми смо смањили трошкове највише код зарада запослених, које су сада на нивоу од око 53 милиона годишње, док су у претходном периоду износиле око 60 милиона – наводи Трајковић.

Новина у раду „Паркинг сервиса“ је и викенд дежурство „паук возила“ које ће уклањати непрописно паркиране аутомобиле у ударним вечерњим терминима, од 20 до 24 часа.

– Апелујем на грађане да на прописан начин користе тротоаре и коловозе за паркирање, односно да се паркирају само на обележеним местима, јер смо увели и ноћну смену викендом за паук возило.

Овакав нови начин рада је, иначе, иницирала саобраћајна полиција – поручује директор.

У плану је и проширење броја постојећих паркинг места јер би Врање, према броју становника, требало да има најмање 1.500 паркинг места, док их сада има 1.138, указује Трајковић.

– Код отворених паркиралишта, проширење планирамо у улицама Ивана Милутиновића, Београдској и Боре Станковића, испред Дома здравља, тако да ћемо ту добити додатних 100 места – најављује директор „Паркинг сервиса“.

План је и да се на затвореном паркиралишту у Дунавској улици, увођењем монтажних платформи, удвостручи тренутни број од 45 паркинг места.

За наредну годину се планира и набавка специјализованог возила за електронску наплату и контролу паркирања.

За сада неће бити повећања цена услуга „Паркинг сервиса“, каже Горан Трајковић и додаје да је и то у плану за неки наредни период, јер су цене паркирања, нарочито месечних карата, међу најнижима у Србији.

Please follow and like us:
Друштво