Јавни позив за спровођење акционог плана за младе

Координатор Канцеларије за младе Лука Трајковић

Градско веће расписало је Јавни позив за финансирање или суфинансирање програма и пројеката за реализацију Акционог плана за младе у 2024. години. Тим поводом причали смо са координатом Канцеларије за младе Луком Трајковићем. 

 Под програмима и пројектима за реализацију Акционог плана за младе сматрају се програми и пројекти за следеће области омладинске политике: запошљивост и самозапошљивост младих (Развијање предузетничког духа); активизам и волонтеризам; креирање културних садржаја; информисање младих; заштита животне средине; промоција здравих и безбедних стилова живота; промоција омладинског рада; унапређење провођења слободног времена младих.

– Градско веће је расписало Јавни позив за спровођење Акционог плана за 2024. годину и могу да се пријаве сва удружења младих и за младе. Позив је отворен до 17. јула и хтео бих да искористим прилику да позовем сва удружења која се баве младима да конкуришу и да се пријаве на позив, поручио је Трајковић.

 Трајковић истиче да се на конкурс могу пријавити  удружења која у свом управном одбору имају две трећине чланова који имају од 15 до 30 година и удружења која у свом фокусу имају младеи која своје активности спроводе на тему младих.

– Реч је о 1.200.000 динара што значи да су средства повећана у односу на претходну годину, а  што се тиче удружења која могу да се пријаве, то су сва удружења која у свом статуту имају део који каже да се они баве младима, додаје Трајковић.

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања конкурса, односно до  17. јула. Период за реализацију пројеката је до 15. децембра ове године.

Please follow and like us:
Друштво