Лука и Бранислав ђаци генерације у својим школама

Лука и Бранислав Ђорђевић

Лука Ђорђевић  из ОШ „Доситеј Обрадовић“ и Бранислав Ђорђевић из ОШ „Светозар Марковић“, ђаци су генерације у својим школама. Ми смо их угостили да би попричали са њима о томе колико им ова награда значи, али и какви су им планови за даље.

Лука и Бранислав истичу да је ова награда резултат дугогодишњег труда, рада и свакодневног вежбања. Награда коју су добили од Града им пуно значи јер је она показатељ да је њихов рад препознат и награђен и она је за њих представља подстрек да наставе да се труде и раде.

Та награда је захтевала доста рада и труда. Од првог разреда сам доста учестовао у ваннаставним активностима и на такмичењима и то је захтевало доста припреме, учења и додатног ангажовања. Ишао сам и освајао награде на републичким такмичењима из историје, географије, биологије, енглеског и српског језика, рекао је Лука.

Сви ђаци генерације из основних и средњих школа са територије града добили су поклоне од локалне самоуправе које им је уручио градоначелник др Слободан Миленковић. Добили су нове бицикле и кациге, књиге и захвалнице као награду за досадашње залагање, али и као подстрек за даљи рад.

–  Ишао сам на такмичења од првог разреда, трудио сам се и на крају сам постао ђак генерације. Труд, рад, стално вежбање су ме довели до тог признања. Био сам на разним такмичењима, највише успеха сам имао на биологији, енглеском језику и математици, додаје Бранислав.

Лука је уписао математички смер Гимназије „Бора Станковић“, а Бранислав се спрема за специјализовано ИТ одељење. Сада се заслужено одмарају и полако припремају за средњу школу.

Please follow and like us:
Друштво Образовање