Град Врање домаћин Специјалне олимпијаде

Националне игре Специјалне олимпијаде одржане су по 18. пут  у Врању низом такмичења која су одржана на неколико локација у граду. Спортски дух, такмичење , забава  и игра обележили су овај спортски догађај , што је заправо и био циљ .

Била је ово прилика да се око 250 учесника из 12 градова Србије такмичи у индивидуалним и колективним спортовима, али и за дружење са вршњацима.

-Богдана Денић и Матеја Ђорђевић долазе из Ниша и очекивања су им велика док Катарина Златковић из Зрењанина похваљује организаторе и како каже Врање јој се веома свиђа.

Веома је важно организовати овакве догађаје и развијати код деце такмичарски дух и фер игру и наравно развијати међусобно пријатељство, рекао је Дејан Стојковић наставник физичког и здравственог васпитања из Ниша.

-Социјализација је нешто најважније на оваквим догађајима а поред игре овде се рађају пријатељства и љубави ,нагласио је  професор физичког и здравственог васпитања Небојша Стојковић.

Општи је утисак да су на овој олимпијади  победнили пријатељство и дружење и забава. Организатори кажу да су задовољни како је протекла Специјална олимпијада и надају се новом сусрету већ следеће године.

Please follow and like us:
Спорт