Градоначелник Миленковић уручио награде ђацима генерације

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић уручио је награде ђацима генерације из основних и средњих школа са територије града  Врања. Свечаност је уприличена у Градском парку, а присуствовали су и заменик градоначелника Милан Илић, председница Скупштине Зорица Јовић, градски већници, директори образовних установа и многобројни професори, родитељи и ученици.

Најбољи ђаци основних и средњих школа добили су нове бицикле, кациге, књиге и похвале од града као награду за свој рад, труд и упорност које су показали током свог основног и средњег образовања. Ђаке генерације, њихове родитеље, али и директоре школа поздравили су градоначелник др Слободан Миленковић и већник за образовање Ненад Ђорђевић.

– Доћи до овако великог успеха није било нимало лако. За то је потребан огроман рад и труд, воља, жеља, упорност као и посевећеност да се доспе до одређеног резултата, али управо због тога сте ви изузетни и издвајате се од осталих. Тај резултат је за поштовање и ја вам још једном искрено честитам на томе, поручио је градоначелник Миленковић.

– Ништа од овога не би било да њихове породице нису стабилне и јаке. Велики поздрав за њихове родитеље и укућане, а наравно и за њихове професоре, учитеље и све оне који на било који начин раде са њима и труде се да они буду добри и квалитетни ученици, али и упоредо са тим добри и квалитетни људи нашег друштва, наглашава већник Ђорђевић.

Поносним ђацима награде је уручио градоначелник, а они нису крили срећу због награда, али и због тога што је град препознао њихов труд и рад. Они су поручили да са нестрпљењем чекају да провозају своје нове бицикле. У име свих награђених обратила се Даница Симић из ОШ „Бранко Радичевић“.

– Ја се у име свих награђених ученика захваљујем градоначелнику, руководству града на оваквој пажњи и на поклонима и на томе што награђују наш труд и рад. Овог успеха не би било без наших родитеља, наставника, учитеља и разредних старешина и овом приликом желим да се свима њима захвалим. Надам се да ћемо наставити са нашим успесима јер је ово велики ветар у леђа свима нама и да ћемо наставити да негујемо наша пријатељства и да ћемо постати добри људи, рекла је Даница Симић.

Награђени ученици нису крили срећу и задовољство због титуле ‘’ђака генерације’’ коју су понели. Усхићени и са радошћу, поделили су са нама утиске.

– Мени је част што сам овде да добијем награду за мој рад и труд током ових осам година у основној школи. Мислим да је баш лепо што ми најбољи ученици добијамо награде, рекао је Лука Ђорђевић из ОШ „Доситеј Обрадовић“.

– Сматрам да је ово леп гест од Града да нас похвали за наша постигнућа. Планирам да упишем Технолошки факултет у Лесковцу, додаје Јелисавета Џикић из Хемијско-технолошке школе.

– Заправо и није тешко бити ђак генерације јер са добром организацијом све може да се постигне и увек остане времена за све. Ова награда ми значи јер је то награда за сав тру који сам уложила претходних осам година, поручује Нина Александров из ОШ „ Радоје Домановић“. 

Традиционална манифестација одржана је у Градском парку, а ђаци се увелико припремају за полазак у средње школе и за студентски живот.

Please follow and like us:
Друштво Образовање