Полицијска управа у Врању обележила свој дан

Поводом Дана и славе Министарства унутрашњих послова  и Дана полиције Полицијска управа Врање у улици Краља Стефана Првовенчаног организовала је тактичко –технички збор где су изложили своју опрему и возила и дружили се са суграђанима.

Полицијска управа у Врању обележила је Дан Министарства и Дан полиције презентацијом возила и  опреме са којом раде у сарадњи са Одељењем за ванредне ситуације. Као и претходних година Полицијска управа у Врању је Дан министарства и Дан полиције обележила дружећи се са грађанима којима је било омогућено да се упознају са радом и функционисањем Полицијске управе у Врању. Иако је било изузетно топло, ни високе температуре нису спречиле наше најмлађе суграђане да дођу на шеталиште и погледају са којом опремом раде полицијски службеници и добили занимљиве одговоре на питања, шта би волели да буду и која је обавеза полицајца?

-Волео бих да будем полицајац јер они лове лопове, возе полицијске аутомобиле. Када бих био полицицајац ја бих водио куце у шетњу.

На питање, да ли се осећа сигурно или уплашено када сретне полицајца, одговара:

-Осећам се сигурно.

-Ја бих волео да будем полицајац и војник јер они пуцају и хватају лопове. Мени се овде највише свиђа квад.

-Посао полицајца је да хвата лопове. Волео бих да будем полицајац јер бих и ја хапсио лопове.

Присутни суграђани су могли да виде возила и део опреме полиције. Међу посетиоцима је највише било деце која су се интересовала за полицијска возила, моторе, квад. Велику пажњу малишана привукао је и полицијски пас који је са својим водичем био присутан на градском шеталишту.

Please follow and like us:
Друштво