Министар Ристић у радној посети Бањој Луци

Министар информисања и телекомуникација Дејан Ристић, са члановима делегације, учинио је 20. и 21. јуна 2024. године радну посету министарствима Владе Републике Српске.

Министар Ристић и чланови делегације, коју су чинили државни секретар Милан Добријевић, помоћник министра Катарина Томашевић, руководилац Националног контакт центра за заштиту деце на интернету Емина Бековић и шеф Кабинета Станко Дебељаковић, одржао је низ састанака у Бањој Луци са министром за просторно уређење, грађевинарство и екологију Бојаном Випотником, министром за научно-технолошки развој и високо образовање Жељком Будимиром, министарком просвете и културе Жељком Стојичић, министром саобраћаја и веза Недељком Чубриловићем и министром унутрашњих послова Синишом Караном са којима је детаљније разматрао модалитете сарадње дефинисане током састанака одржаних у оквиру недавног Свесрпског сабора.

Истовремено, на позив Министарства информисања и телекомуникација у Бањој Луци боравили су и в.д директора ЈП ,,Пошта Србије“ Зоран Анђелковић, в.д. генералног директора Радио телевизије Војводине Горан Караџић, директорка Новинско–издавачког предузећа ,,Панорама – Јединство“ Рада Комазец, в.д. директора ЈП ,,Емисиона техника и везе“ Сава Савић и в.д. директора АМРЕС Бојан Јаковљевић који су са својим партнерима у Републици Српској такође конкретизовали договоре постигнуте током одржавања Свесрпског сабора.

Током бројних и интензивних састанака министра Ристића са министрима у Влади Републике Српске, као и директора релевантних јавних предузећа и установа Републике Србије и Републике Српске, договорен је читав низ активности које се односе на пружање снажне и континуиране подршке Републици Српској у оквиру убрзаног развоја ИКТ сектора и целокупне дигиталне агенде, сарадње у области јавног информисања са посебним акцентом на обогаћивање програмских садржаја и јачање инфраструктуре Радио-телевизије Републике Српске, као и заштите деце на интернету.

Такође, договорена је постепена имплементација најзначајнијих е-сервиса који већ увелико функционишу на подручју Републике Србије, и то посебно оних у области привреде (грађевинарство), научно-истраживачке делатности, информационог друштва и информационе безбедности.

Током боравка у Бањој Луци министар Ристић присуствовао је и представљању најновијег броја књижевног часописа ,,Стремљења“ који већ 64 године објављује Новинско–издавачко предузеће ,,Панорама – Јединство“ са седиштем у Пришини, а гостовао је и у програму Радио телевизије Републике Српске.

Овом посетом и конкретизованим договорима дат је снажан допринос даљем убрзаном развоју сарадње између Републике Србије и Републике Српске који за свој основни циљ има свеукупни интензивни напредак Републике Српске у бројним областима.

Министарство информисања и телекомуникација, на челу са министром Ристићем, и даље ће да подједнако одговорно и посвећено негује, развија и обогаћује сарадњу са релевантним партнерима у Републици Српској и тиме даје снажан допринос афирмацији свесрпског јединства и заједништва.

Please follow and like us:
Друштво