Миомир Дејановић издао књигу „Читам те“

Збирка едукативних стрипова „Чувам те“

Учитељ ОШ „Светозар Марковић“ Миомир МиДеј Дејановић издао је другу збирку едукативних стрипова под називом „Читам те“. Збирку је урадио са својом генерацијом коју испраћа у пети разред.

Учитељ Миомир МиДеј Дејановић поручује да је израда стрипова интересантна ђацима и да су  они  едукативног карактера. Његови ђаци цртају стрипове, а за неке су освајали прве награде на републичким и међународним такмичењима. Сви и стрипови обједињени су у  збирци едукативних стрипова „Читам те“.  

–   Прву књигу „Да ти нацртам“  сам урадио са прошлом генерацијом ђака. Ову сам урадио са овом генерацијом која сада иде у пети разред. Надам се да ћу урадити и трећу са следећом генерацијом и да ћу да заокружим трилогију. Интересовање ђака за стрипове је велико јер стрип оплемењује на један забаван начин. Ђаци  кроз цртеже и тест раде на различитите теме, тако да радимо стрипове да би читаоцима дали неке важне животне поруке, поручује Миомир Дејановић.

Учитељ Дејановић поручује да своје збирке стрипова радо поклања свима онима који желе да прочитају јер је његов циљ да промовише стрип као наставно средство и необичан извор знања. Стрипови за ову збирку прикупљани су четири године, колико је он радио са својом генерацијом ђака.

Please follow and like us:
Образовање