Ојачати имунитет пре мора

Др Јадранка Ајановић, начелница Службе за здравствену заштиту предшколске деце

Ускоро нам стиже лето и почиње сезона годишњих одмора. Лето је омиљено годишње доба свакога ко воли да проведе годишњи одмор на мору са породицом. Међутим лето крије и много замки за децу предшколског узраста било да су на мору или лето проводе у граду.

Деца која иду у вртић неминовно долазе у контакт са разним вирусима и бактеријама. Хигијена је број 1 у превентиви, а разноврсна исхрана је најбољи пријатељ имунитета, каже др Јадранка Ајановић начелница Службе за здравствену заштиту предшколске деце.

-Дете може само изградити имунитет. Здравим начином живота и уносом што више витамина, свежег воћа и поврћа, лаганом храном и уносом свежег меса пилетине и телетине. Дете треба да има редовне оброке а да млеко узима 2 пута у току дана, ујутру и увече, саветује докторка.

Са јаким имунитетом вашег детета можете се надати летовању без стреса. Али,   пре поласка направите добар план и организацију како бисте уживали на сунцу. 

-Крема за сунчање је обавезна, помаде са пантенолом, сируп за повишену температуру и не излагати се превише сунцу.Антибиотици нису пожељни уопште поготово ако их узимамо на своју руку, каже др Ајановић .

Уколико испоштујете ове савете ваше летовање ће бити право уживање , поручује докторка.

Please follow and like us:
Здравље