Обележен дан ОШ „Радоје Домановић“

Представа „Рад(е) и Мир(а) – Ово је земља за нас“

ОШ „Радоје Домановић“ одиграла је представу „Рад(е) и Мир(а) – Ово је земља за нас“ поводом обележавања Дана школе.  Представа је одиграна у сали Позоришта „Бора Станковић“ у оквиру пројекта  „Инклузивна сцена, социјална кохезија школе и локалне заједнице“.

Ауторка представе „Рад(е) и Мир(а) – Ово је земља за нас“  је учитељица Ана Микић, а  у програму су учествовали бројни ученици, наставници и стручни сарадници школе, као и родитељи ученика, бивши и будући ђаци.

– Раде је Радоје Домановић, а Мира је његова удовица, то је персонификација школе. Сваки нови пројекат је нови изазов, са сваком новом представом имамо све више учесника. То су колеге, пријатељи, породице наших ученика. Сви се радују да учествују у оваквим пројектима. Нама је једино жао што се вечерас завршава наше четворомесечно дружење, рекла је ауторка представе Ана Микић.

– Хвала вам пуно што сте нам пружили прилику да учествујемо у овом пројекту. За наше жене и децу је то јако битно да бисмо се адаптирали и интегрилали у овој средини. Било нам је интересатно да учествујемо, да идемо на пробе и имали смо малу трему пред представу, рекла нам је Антонина Фаменко из Украјине која живи у Врању.

Представа промовише инклузију и доприноси социјалној кохезији у школи и локалној заједници. Теодор Јовановић, ученик четвртог разреда у представи игра дечака који не говори, али на знаковном језику говори реч „љубав“.

-Ова представа је занимљива јер говори о причи Радета и Мире и ја имам жељу да учествујем у таквим представама и волео бих да то негујем и у старијим разредима, наглашава Теодор.

Представа је одиграна на сам Дан школе, а у оквиру недеље школе, а представља део пројекта који се реализује са Министарством просвете и Међународном организацијом за миграције.

Please follow and like us:
Образовање