Вучић: Молба Влади да повећање минималне зараде буде скоро 14 одсто

Председник Александар Вучић изјавио је данас да очекује да се у наредна два дана заврше преговори око раста минималне зараде у 2025. години и да је његова молба Влади Србије да то повећање буде скоро 14 одсто, како би први пут минимална зарада покрила минималну потрошачку корпу.

„Ја бих много волео, пошто смо израчунали да би била покривена минимална потрошачка корпа која је око 53.500 динара, када би то било могуће, а то би било баш велико повећање минималне зараде од скоро 14 одсто и молим Владу да још једном то сагледа“, рекао је Вучић.

Каже да је то свима у Влади рекао у лице.

„Дакле, сигуран сам да би синдикати били задовољни, радници пре свега би били задовољни, обични људи би били задовољни. Е сад, послодавци не могу да буду незадовољни, држава на себе преузима добар део тих трошкова, пре свега кроз већи део неопорезоване зараде, дакле, и на друге начине, тако да верујем да су то важне теме и много тога значајног је пред нама и надам се и уверен сам да ћемо успети да наставимо оваквом стопом раста, да можемо за 11 одсто да увећамо пензију и да од 1. децембра буду исплаћени пензионери“, рекао је Вучић.

Нагласио је да се нада да у наредном периоду можемо по први пут у историји Србије да добијемо инвестициони кредитни рејтиг од бар две велике светске ратинг агенције – Фич и Стандар анд Пурс.

„И ако бисмо то успели, то би било од изузетног значаја, а све ово је корак ка томе“, рекао је Вучић.

Please follow and like us:
Друштво Економија