Унија младих СНС: 619 незапослених младих, што је значајан напредак

Према подацима Националне службе за запошљавање (НСЗ) филијале у Врању, тренутно је на евиденцији незапослених свега 619 младих, узраста од 18 до 30 година, што представља само 4,98% укупног броја младих на територији Града Врања. 
Овај резултат је значајан напредак у односу на 2012. годину, када је на евиденцији НСЗ-а било регистровано чак 3.600 младих. 

Овај пад незапослености резултат је доследног спровођења активних мера политике запошљавања које Град Врање спроводи од доласка Српске напредне странке на власт. 

Младима се нуде бројне прилике за покретање сопственог бизниса, укључујући финансијска средства у износу од 300.000 динара. 

Такође, Град издваја средства за запошљавање лица из теже запошљивих категорија, што доприноси повећању њихове конкурентности на тржишту рада. 

Град Врање активно учествује и у републичким иницијативама попут програма ,,Моја прва плата“ и других програма НСЗ-а, који значајно доприносе смањењу незапослености младих. 

Тренд смањења незапослености младих наставиће се и у наредном периоду, а значајан допринос томе пружиће Тренинг центар за дуално образовање, као и Регионални иновациони стартап центар.

Ове иницијативе, уз инвестиције најављене од стране председника Александра Вучића, допринеће даљем смањењу незапослености младих, отварајући нове прилике за запошљавање и професионални развој, стоји у саопштењу Уније младих Градског одбора СНС Врање.

Please follow and like us:
Друштво Економија