Уживање уз звуке и укусе пчињског краја

Маја Беровић на Данима Преображења

Протеклог викенда, у Трговишту је одржана традиционална манифестација Дани преображења. Посетиоци са југа Србије, али и из суседних земаља, имали у прилику да уживају у разноврсном програму.

Манифестацију Дани преображења је свечано отворио директор Туристичке организације општине Трговиште, Срећко Димитријевић, који је пожелео добар провод мештанима, али и туристима који сваке године посете ову општину у време празника Преображење Господње.

– Гарантујем да смо и ове године припремили изузетно квалитетан програм и изузетно квалитетне извођаче, тако да ће провод бити загарантован – рекао је Димитријевић отварајући програм на главној бини,

Прве вечери, по једанаести пут на Данима преображења је наступила врањска рок група Џоли Џампер, која је недавно обележила пуне четири деценије постојања.

У финалу прве вечери, уследили су концерт Пеђе Јовановића и наступ DJ Selectе.

Друге вечери, у суботу су посетиоце Дана преображења забављали Underground бенд и Мики Мећава, а након тога Биља Марковић.

Последњег дана манифестације Дани Преображења одржан је Међународни гастрономски фестивал „Дођи ми на пропећ“.

Ова гастрономска смотра је омогућила посетиоцима Трговишта да осете мирисе и укусе традиционалних јела овог дела Србије.

Фестивал је организовала Библиотека „Антоније Поповић“ и Канцеларија за младе у Трговишту, у сарадњи са Удружењима “Живот“ из Куманова, и уз подршку општине Трговиште.

Програм манифестације настављен је наступом фолклорних ансамбала и друштава из Трговишта, Босилеграда, Северне Македоније, Хрватске и Каравукова.

Након фолклораша је свој шоу извео Коле цар, локални уметник, виртуоз на више традиционалних инструмената.

У финишу програма, за наставак добре атмосфере су се побринули бенд Радијација 017 и на самом крају Дана преображења, певачица Маја Беровић.

Please follow and like us:
Друштво