Удружење пензионера слави 78 година постојања

Стојче Павловић председник Удружења пензионера Врање

Удружење пензионера Града Врања, најбројније и са најдужом традицијом, организује поделу солидарних пакета  за пензионере са најнижим примањима  два пута годишње. О осталим видовима подршке пензионерима, говорили смо са председником Удужења Стојчетом Павловићем.

Помоћ кроз солидарне пакете добијају они којима су најпотребнији без обзира на то да ли су или не чланови Удружења. Битан је само износ примања. Поред солидарних пакета, помоћ пензионерима пружа се и кад је реч о куповини огревног дрвета.

-Имамо велики број заинтересованих за набавку огревног дрвета и највише се интересују пензионери са нижим примањима. Удружење има склопљену сарадњу са фондом ПИО и плаћање огрева се врши на рате. У зависности од тога када се пријаве, зависи и колико ће период отплате бити, углавном и у овом тренутку се пензионери јављају за такву врсту куповине огревног дрвета, истакао је наш саговорник.

Председник Удружења пензионера Стојче Павловић наглашава да је у преговорима са ПИО фондом о подела сухомеснатих производа пензионерима са нижим примањима.

-Ово Удружење постоји и његов циљ је управо брига о пензионерима по свим основама. Сваке године Скупштина Удружења донесе план и програм рада о активностима и задацима, а извршни одбор спроводи те активности. Удружење има 4.000 чланова и то је мали број за град као што је Врање, истакао је Павковић.

Надалеко су позната дружења пензионера широм земље, таква ситуација је и у нашем граду. Осим дружења у самим просторијама Удружења, играња домина, таблића, пензионери и путују и упознају лепоте наших крајева, али и суседних држава.

-Од почетка године велико интересовање пензионера било је за Тумане, Сребрно језеро и Голубац. Три аутобуса крену на свако путовање. Обишли смо и Северну Македонију и кањон Матка, Рибарску Бању, Крушевац, сваког месеца, почев од марта до краја године у склопу екскурзија. Удружење има и фолклорну секцију која је изузетно тражена и у Србији и ван Србије, те смо ове године гостовали у Лесковцу, Куманову, Трстени и у Зајечару, речи су нашег саговорника.

Ове године, тачније 19. августа Удружење пензионера Врање обележиће 78 година постојања, пригодном свечаношћу у просторијама Удружења.

Please follow and like us:
Друштво