Током викенда Летње игре на води

У оквиру манифестације ,,Врањско спортско лето“, у суботу и недељу, 3. и 4. августа, биће организоване  Летње игре на води на базену,, Јумко“. Ово је још једна у низу спортска активност, која се реализује у оквиру „Врањског спортског лета“. Циљ манифестације је да укључи све љубитеље спорта, били они у градским или сеоским срединама током лета и шири спортски дух.

Учесници се такмиче у 5 игара, које осим такмичарског, имају и забавни карактер. Према пропозицијама, свака од екипа мора да има минимум 5 такмичара, уз обавезно учешће и девојака, а учесници морају бити старији од 15 година. Организатор догађаја је Савез за школски спорт и олимпијско васпитање, уз подршку Града.

-То је већ традиционални спортски догађај који се одржава четврту годину заредом. Позивамо екипе које желе да се припреме, наравно поштујући пропозиције, да дођу и пријаве се до 2. августа, истакла је Јелка Митровић из Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање.

За најбоље екипе су обезбеђене  награде, за прво место 50 хиљада динара, друго 30  , треће 20  и четврто 10 хиљада динара.

-Осим тих новчаних награда, најважније је како се екипе осећају, да се добро друже, забаве и уживају тих дана на базену, речи су Митровићеве.

„Врањско културно лето“ има још доста спортских догађаја током августа и септембра месеца, наша саговорница најављује шта љубитеље спорта очекује у данима пред нама.

-Ове године имамо 16 манифестација током лета и још доста турнира по месним заједницама. Оно што нас очекује након Летњих игара је Градски турнир умалом фудбалу, који се од прошле године одржава на обновљеном спротском терену код Гимназије. Очекујемо велики број екипа које ће се надметати за веома богат наградни фонд, наглашава наша саговорница.

Пријава екипа је до петка, 2. августа, а пријаве се подносе лично у Канцеларији за школски спорт и олимпијско васпитање Града Врања, улица Хероја са Кошара бб. Свечано отварање игара је заказано за  3. август у 17 сати.

Please follow and like us:
Спорт