Радио Врање слави 44. рођендан

Наша матична кућа, Радио Врање, данас слави свој 44. рођендан.

Радио Врање, први електронски медиј у овом делу Србије, почео је са радом 7. септембра 1980. године, на 36. годишњицу ослобођења града у Другом светском рату.

Почетку рада су претходиле дуготрајне техничке, организационе и кадровске припреме, а пре званичног почетка рада, емитован је експериментални сигнал на средњим таласима.

Почетак рада Радио Врања подизањем реглера означио је тадашњи председник Општинске конференције Социјалистичког савеза Врања, Благоје Илић.

Био је то велики догађај за Врање и Врањанце који су са одушевљењем поздравили почетак рада своје локалне радио станице.

Од тада је, малобројна, али млада екипа, пуна ентузијазма, усавршавајући знања, стварала je бренд Радио Врања, који остаје синоним за садржајан и квалитетан радијски програм до данашњих дана.

О томе сведоче многобројне награде које је наш радио освајао и тиме афирмисао, не само нашу медијску кућу, већ и Врање и његове становнике, наше посебности, историју, традицију и културу.

Радио Врање се поноси својом прошлошћу и традицијом, својим статусом који ужива на медијском небу Србије и љубављу и поверењем међу својим слушаоцима.

Зато, срећан нам свима 44. рођендан Радио Врања и још дуго се слушали и још дуго славили!

Поводом рођендана, емитујемо специјалну емисију на нашем радијском програму данас у 12 часова, која ће бити репризирана сутра у 10 сати.

На нашем ТВ програму, специјална емисија посвећена рођендану Радио Врања биће емитована вечерас у 20 часова, а реприза је у недељу у 14 сати.

Please follow and like us:
Друштво