Ненад Митровић поделио ранчеве и школски прибор ђацима првог разреда у ОШ „Драгомир Трајковић“

Вршилац дужности директора Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Ненад Митровић поделио је ранчеве и школски прибор ђацима првог разреда у ОШ „Драгомир Трајковић“ Месној заједници Жбевац у Бујановацу, ОШ „Селами Халачи“ у Месној заједници Ораовица у Прешеву и у ОШ „Вук Караџић“ у Месној заједници Железничка станица, Прешево.

Након школског звона, ученике ОШ „Драгомир Трајковић“ у Месној заједници Жбевац у Бујановцу, најпре је дочекала Станче Ђорђевић, директорка школе са сарадницима, која је прочитала писмо министарке просвете Данице Ђукић Дејановић, које је упутила свим ђацима поводом почетка школске године, након чега се чула химна „Боже правде“. Школа броји 120 ученика, а ове школске године уписано је 9 првака које је поклонима обрадовао Ненад Митровић са сарадницима. У наставку посете, прваци из ОШ „Селами Халачи“ у МЗ Ораовица у Прешеву, 33 првака добила су ранчеве и школски прибор. Директор школе Амир Сулејмани, изразио је велику захвалност за долазак Службе Координационог тела у њихову школу.

-Ово је један мали знак пажње за дечицу која данас полазе у први разред и желим да нагласим да је ово 15. година заредом како Координационо тело за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, спроводи једну овакву активност и мени је посебно драго да сам данас у Прешеву, истакао је Митровић.

Служба Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа и ове године је у свом буџету определила средства за набавку школског прибора и школских торби за ђаке који полазе у први разред основне школе на територији општина Прешево, Бујановац и Медвеђа.Законом о буџету Репзублике Србије за 2024. годину, опредељена средства за ту намену су у износу од 3.190.000,00 динара.

-Мени је најважније када чујем од деце да ће поклоне оправдати петицама током школовања. Данас са директорима причамо и о текућим проблемима и настојаћу да у наредном  периоду заједно са сарадницима из Службе Координационог тела за три општине урадимонешто по питању решавања текућих проблема у овим школама, нагласио је наш саговорник.

Према достављеним подацима у општини Прешево 314 ђака је уписало први разред, у општини Бујановац 386, а у општини Медвеђа 55. Обилазак је настављен посетом ОШ „Вук Караџић“ у МЗ Железничка станица Прешево. Предраг Стошић директор школе је рекао да у овој школској години уписују 9 првака, а да школа броји око 120 ученика.

Поклони у виду ранчева и школских прибора уручени су и деци у ОШ „Мухарем Кадриу“, МЗ Велики Трновац у Бујановацу.

Please follow and like us:
Друштво Образовање