Наставља се завршни испит: Осмаци данас полагали тест из математике

Пријемни испит за матуранте основних школа са територије Републике Србије одржава се три дана. Завршено је полагање испита из српског језика и математике, остаје да у току сутрашњег дана полажу завршни испит из изборног предмета. Тим поводом смо тачно у 11 сати били испред ОШ „Бранко Радичевић“ и сачекали матуранте који су нам испричали, како су протекла два дана пријемног испита.

Осмаци су након полагања пријемног испита из матерњег језика, завршили и тест из математике, док ће комбиновани тест радити током сутрашњег дана у истом термину од 9 до 11 сати. Правила пријемног испита су да, првих 45 минута, као и последњих 15 ученици немају права да одлазе до тоалета или напуштају просторију уколико су завршили тест. Осмаци из ОШ „Бранко Радичевић“ су нам говорили о њиховим жељама за упис у средње школе, али и о томе која су питања на тестовима била најтежа.

-Мој утисак је добар, урадио сам 16, 17 тачних задатака. Из српског је граматика била најтежа, а из математике ти текстуални поступни задаци. Волео бих да упишем Гимназију, математички смер.

-Из српском ми ништа није било тешко, али мислим да је граматика била мало јача, а из математике текстуални задаци. Уписао бих туристички смер у Економско – трговинској школи.

-Српски је овог пута био много лакши него на пробном пријемном испиту, сада смо полагали математику и није била толико тешка. Одабрала сам смер гинеколошко – акушерска сестра јер ме је то занимање одувек привлачило.

-Пријемни је одлично протекао, из српског сам урадио све задатке, а из математике само један нисам успео. Тренутно ме медицина највише привлачи, али још увек нисам одлучио шта ћу уписати.

-Ми смо само сат времена након полагања пријемног из српског језика имали резултате и добро смо прошли. Моја жеља је да упишем Техничку школу, смер техничар друмског саобраћаја јер ми је јака жеља да будем полицијски инспектор.

-Завршни испит ми је одлично протекао, а за иборни предмет сам одабрала хемију.

Увид у прелиминарне резултате ће родитељи и ученици имати прилику да виде у суботу 22. јуна на нивоу школа и порталу Моја средња школа, а истог дана ће моћи да поднесу и приговор на резултате завршног испита. Коначни резултати  биће објављени 25. јуна.

Please follow and like us:
Друштво Образовање