Завршена шеста седница Скупштине града

Након свечане седнице локалног парламента, одржана је и шеста, радна седница Скупштине. Одборници су усвојили важне тачке за функционисање града, а на дневном реду биле су и тачке са мандатно-имунитетске комисије.

Шеста седница Скупштине града, којом је председавала Зорица Јовић, председница Скупштине, почела је минутом ћутања поводом смрти заменика председника Скупштине, Градимира Јовановића.

У наставку седнице усвојени су Предлози Одлука о измени и допуни Планова детаљне регулације привредно-радне зоне Бунушевац 2 и привредно-радне зоне Бунушевац 3, предлог Влади Републике Србије да пренесе у јавну својину града Врања грађевинско земљиште без накнаде непосредном погодбом, предлог Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта, Предлог Решења о давању сагласности на употребу имена града Врања у називу новог Савеза за спорт града Врања. Усвојен је и текст Уговора о начину остварења међусобних права и обавеза Града и Јавног комуналног предузећа у области управљања отпадом на територији Врања.

– Овај Уговор је један у низу уговора који смо потписали у претходном периоду, претходио је трилатерални споразум између Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарства финансија, града Врања и ЈКП Комрад, а томе је претходио споразум о зајму између KFW банке и Републике Србије. На овај начин Град добија 12 милиона евра, од тога је 70 посто грант, дакле 70 посто је бесповратних средстава, а износ до 3 милиона евра се усмерава у виду дела зајма дефинисаног у споразуму о зајму. То су неке ствари које су будућност и које чине овај град да, што се тиче комуналне инфраструктуре, има заокружену целину. Завршили смо изградњу Фабрике за пречишћавање отпадних вода, следи уређење Регионалне депоније Метерис, имаћемо завршену канализациону мрежу од 142 километра у оквиру пројекта Чиста Србија, а могуће још мало више, тако да ће наша села у наредном периоду, наша приградска насеља, као и сам центар града бити апсолутно реконструисани што се тиче отпадних вода, али ту не стајемо, већ идемо даље – да завршимо и реконструкцију цевовода, односно замену азбестних цеви у граду и то је следећи корак који ће знатно да унапреди живот грађана у овом граду, истакао је градоначелник др Слободан Миленковић.

Одборници су изгласали и да досадашња в.д. директорка Културно-образовног центра, Изабела Савић, буде именована за директорку ове Јавне установе. Такође, усвојена су и Решења о престанку мандата и именовању председника и чланова управних и надзорних одбора јавних установа Центар  за  социјални рад, Центар за развој локалних услуга социјалне заштите, Позориште „Бора Станковић“, Јавна библиотека „Бора Станковић“, Народни универзитет, Историјски архив „31. јануар“, Школа  анимираног филма, Туристичка организација града Врања, Културно образовни центар Врање, Јавна установа за управљање спортским објектима у својини града Врања и Апотекарска установа Врање.

Please follow and like us:
Друштво