Вучић: Мораћемо да обезбедимо енергетску сигурност земље

Александар Вучић председник Републике Србије

Председник Србије Александар Вучић изјавио је  да ће Србија у наредном периоду морати много више да брине о својим људима, али и да пресабере своје снаге и обезбеди енергетску сигурност земље.

„За предстојећу зиму гас је већ отишао на 420, са 300. Дакле, погледајте колики је то скок. Струја скаче, говоримо у свету и на берзама, дакле управо и због цене гаса. Американци до новембра неће сигурно извозити њихов течни гас, то ће стварати проблеме на енергетском тржишту“, рекао је Вучић .

Он је навео да Србија сада има 544 милиона кубних метара гаса, од чега 381 у Банатском двору, а 163 у мађарским складиштима.

Председник Вучић изјавио је  и да ће Свесрпски сабор, који почиње за два дана, бити велика манифестација и велика фешта за Београд, у који ће доћи најмање шест до седам хиљада људи из Републике Српске.

„Мислим да ће око 10.000 људи доћи из Републике Српске. Али најмање шест до седам хиљада људи“, рекао је Вучић .

Он је најавио и заједничку седницу владе Србије и Републике Српске.

„Имаћемо и присуство двојице председника. Радимо на тексту декларације. Имаћемо много тога важног и заједничког“, рекао је Вучић и дода да ће то бити и у сфери културе и да ће се коначно одредити сви задаци по питању изградње и у Доњој Градини и у Београду Музеја жртава Јасеновца.

Please follow and like us:
Друштво