Уручени уговори за подршку и развој предузетничких идеја

Локална самоуправа издвојила шест милиона динара

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић уручио је данас на свечаности у сали Скупштине града уговоре о субвенцијама за самозапошљавање и субвенцијама по пројекту “Предузетништво – темељ локалног и регионалног развоја”. Влада Србије је пројекат субвенционисала са три милиона динара, док је из локалног буџета издвојено додатних шест милона.

Пројектом “Предузетништво – темељ локалног и регионалног развоја” је иницијално предвиђено финансирање 10 иновативних предузетничких идеја из републичког буџета, али је због великог интересовања, град Врање одлучио да додатно определи средства у износу од око шест милиона динара и подржи још 20 иновативних идеја за унапређење бизниса.

Пројектом је обухваћено и велико учешће жена предузетника, а посебну вредност представљају претходно спроведене обуке, јер је стална едукација од великог значаја за одрживост бизниса.

Овај програм је допуњен и мером субвенција за самозапошљавање, која је дефинисана локалним акционим планом запошљавања и обухвата финансијска средства за још шесторо незапослених лица, рекао је градоначелник Врања др Слободан Миленковић.

– Циљ ових пројеката је да се, кроз набавку средстава за рад, унесе новина у пословање, унапреди пословни процес, прошири тржиште, али и створи могућност за отварање нових радних места – указао је градоначелник.

Миленковић је захвалио и Регионалној развојној агенцији Пчињског округа, као партнеру у пројекту и указао да велико интересовање за пројекте показује да у Врању постоји предузетнички дух који је гарант развоја локалне заједнице.

– Свима нама је битно да ова средства буду, пре свега, дугорочна и да ваша иницијатива буде одржива – нагласио је градоначелник, додавши да се, дугорочно, кроз уплаћивање пореза и такси, јача и локални буџет.

Осим опредељених финансијских средстава, предузетницима је омогућена релаксираност обавеза у пословању на тај начин, што у наредних 12 месеци морају једино да уплаћују обавезне доприносе за социјално и здравствено осигурање, додао је градоначелник Врања.

Свима који плове кроз несигурне воде приватног бизниса, много значи финансијска, али и свака друга подршка, слажу се наши саговорници из редова потписника уговора о субвенцијама. Градоначелник Врања др Слободан Миленковић је најавио да ће локална самоуправа, са своје стране, и наредне године определити додатна финансијска средства у већем износу.

Please follow and like us:
Друштво Економија