Сутра почиње Видовдански турнир

Марко Ристић председник Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање у студију Радио телевизије Врање

У четвртак, 27. јуна, од 17 часова на Градском стадиону почиње Видовдански турнир у фудбалу. Град Врање биће домаћин и 18. Националних игара Специјалне олимпијаде Србије. Отварање олимпијаде је у четвртак, 27. јуна, од 19 часова на Градском стадиону.

Видовдански турнир ће трајати два дана, током четвртка и петка, а на њему ће учествовати ученици виших разреда основних школа са територије града Врања. Догађај се организује у оквиру манифестације „Врањско спортско лето 2024“. Тим поводом смо разговарали са Марко Ристићем председником Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање града Врања и добили подобније информације.

-Пети традиционални Видовдански турнир за ученике виших разреда основних школа на овогодишњем такмичењу има четири категорије. У првој категорији се такмиче ученици петог разреда, у другој ученици шестог, у трећој ученици седмог разреда и у четвртој категорији ученици осмог разреда. Имамо и једну новину, а то је категорија за девојчице од петог дп осмог разреда. Затварање је 28. јуна када ће бити додела награда најбољима са турнира. У суштини су сви победници, ово је такмичење рекреативног карактера, промоција здравог начина живота и фер плеја, али смо ипак за првопласиране припремили дипломе и медаље, истакао је Ристић.

Ове године Врање ће угостити око 200 ученика из целе Србије на такмичењу Специјалне олимпијаде, који ће се такмичити у више спортских дисциплина на три локације, на Градском стадиону, у Хали спортова и сали Економско- трговинске школе.

-На наше велико задовоњство које изискује велику одговорност, Врање ће бити домаћин Националне игре Спесцијане олимпијаде Србије. Долазе нам такмичари из 12 градова Србије. Такмичење у колективним спортовима биће одржано у петак у Спортској хали, у суботу ће бити одржано такмичење на Градском стадиону у атлетици и стони тенис у клубу „Топ спин“, наглашава Марко Ристић.

У оквиру манифестације „Врањско спортско лето“ у јулу месецу биће одржане ролеријада и бициклијада.

Please follow and like us:
Спорт