Едукација за малишане из вртића  

Едукација за децу из вртића

Поводом дана и славе Сектора за ванредне ситуације, који су обележени у уторак, настављене су активности из програма обележавања. Данас је организована едукација деце из вртића Бошко Буха, који су се са ватрогасцима дружили у Регионалном центру за ванредне ситуације. Едукацију деце данас су спровеле и Ватрогасно-спасилачке јединице Владичин Хан, Босилеград и Трговиште.

Ватрогасно-спасилачка јединица у Врању већ петнаест година обележава своју славу и Дан сектора. Активности су почеле 13. септембра, а данас је у Регионалном центру за ванредне ситуације у Врању организована завршна активност – едукација и дружење са малишанима из вртића Бошко Буха.

-Показаћу им нашу опрему, справе са којима наша Ватрогасна јединица располаже и обучићемо их укратко како да се понашају у случају избијања неког пожара или неке друге елементарне непогоде, уколико се нађу у близини како да одреагују, каже Марјан Ристић, заменик команданта Ватрогасно-спасилачке јединице у Врању.

Дечица су уживала у разгледању опреме и научила доста нових ствари.

-Лепо је овде, видела сам камион који има црево и видела сам како гаси пожар и још неке ствари, кажу деца из вртића.

Едукацију деце данас су спровеле и Ватрогасно-спасилачке јединице Владичин Хан, Босилеград и Трговиште.

Припадници јединице су у уторак резањем славских колача у Саборном храму Свете Тројице у Врању обележили своју славу, Неопалиму купину, а централно обележавање је у четвртак у Новом Саду.

Please follow and like us:
Друштво