Будилица најавила Дане каранфила

Руководство Градске општине Врањска Бања

Трубачка будилица је јутрос, по традицији, означила почетак овогодишњих Дана каранфила у Врањској Бањи. Организатори најављују програм за све укусе, а врхунац ће, такође по традицији, бити избор за Мис Каранфил девојче.

Звук трубе заорио се овог јутра Врањском Бањом, да, као и претходних година, најави Дане каранфила.

Звуци јужњачког мелоса најављују традиционалну манифестацију са разноврсним програмом, који ће, поручују организатори, задовољити све укусе мештана и гостију Врањске Бање.

Данас, првог дана манифестације, на програму је такмичење у припремању старих српских јела, ловачких и риболовачких специјалитета.

Након тога, организатори су припремили део програма који је посвећен најмлађима, са традиционалним маскенбалом улицама Врањске Бање.

У вечерњим сатима, програм на централној бини отвара Коштанино вече севдаха и мерака, након чега следи концерт Данице Црногорчевић.

– Други дан манифестације почећемо шаховским турниром у 10 часова, а у 11 сати сви заинтересовани ће имати прилику да посете етно сајам и сајам књига.

Централни део манифестације, такмичење за избор најлепше девојке која ће понети титулу „Каранфил девојче 2024“ почиње у 20 часова, а након избора, посетиоце ће забављати естрадна уметница Милица Тодоровић.

У недељу, од 21 час, наступиће Ди џеј Снеш.

Овом приликом, позивам све заинтересоване грађане да посете манифестацију и уживају у програму који смо пажљиво припремили, поручио је председник Градске општине Врањска Бања, Драган Сентић. „Дани каранфила“ су једна од најстаријих манифестација на југу Србије која окупља велики број посетилаца из читавог округа и ове године се организују по 49. пут.

Please follow and like us:
Друштво