„Зекине Ускршње чаролије“  

Зекине Ускршње чаролије

У сусрет Ускрсу најрадоснијем хришћанском празнику, а пред саму Лазареву суботу, традиционално четврту годину заредом,Туристичка организација Града Врања, а под покровитељством локалне самоуправе организује дечију манифестацију „Зекине Ускршње чаролије“.

Лазарева субота, или у народу познатија као Врбица је празник радости деце. Туристичка организација Града сваке године у сусрет овом празнику организује манифестацију која окупља велики број малишана. Тако је и ове године. У два дана, колико ће трајати „Зекине Ускршње чаролије“ биће организована бројна дешавања. Програм је конципиран тако, да поред забаве, традицију и обичаје, кроз своју машту преносе наши најмлађи суграђани.

Малишани ПУ „Наше дете“

Програм су данас  отворили ученици ОШ „Светозар Марковић“, полазници веронауке, након тога прикључили су се малишани из ПУ „Наше дете“, а ту је била и неизоставна радионица украшавања јаја. Основна школа ‘’Ј.Ј.Змај’’ пренела је део своје ђачке задруге на шеталиште, организовањем Ускршњег базара. Према речима Небојше Ристића из ТО Врање, централни догађај манифестације биће сутра, од 12 сати на градском шеталишту.

Небојша Ристић ТО Врање

-Сутра настављамо обележавање уз богатији програм. Лазарева субота је радостан празник, па ћемо покушати да део тога пренесемо овде на шеталиште, такође од 12 сати. Програм ће отворити рецитатори ОШ „Светозар Марковић“ , а након тога уследиће наступ и дефиле карневалске групе девојчица из Лесковца. Неизоставни су и аниматори, као и подела слаткиша и поклона, рекао је Ристић.

Друштво