Традиционална храна, фолклор и инструменти на Данима Преображења

Последњи дан манифестације “Дани Преображења“ која се традиционално одржава у Трговишту био је у знаку припреме хране, презентације фолклора и традиционалних инструмената.

Одржан је Међународни гастрономски фестивал „Дођи ми на пропећ“. Као што се може закључити из самог назива, посетиоци су понајвише уживали у традиционалним питама, али и другим јелима карактеристичним за Пчињски крај.

Фестивал је организовала Библиотека Антоније Поповић и Канцеларија за младе у Трговишту, у сарадњи са Удружењима “Живот“ из Куманова, и уз подршку општине Трговиште.

Програм манифестације настављен је наступом фолклорних ансамбала и друштава из Трговишта, Босилеграда, Северне Македоније, Хрватске и Каравукова.

Након презентације фолклора, представљени су традиционални инструменти, на којима је музицирао Коле Цар.

Атмосфера је била весела и разиграна целога дана, а као “шлаг на торту“ био је и концерт Маје Беровић, који је окупио велики број посетилаца из земље и региона. Непосредно пре ње концерт је одржао бенд Радијација 017.

У суботу увече представили су се Underground бенд и Мики Мећава, а након тога Биља Марковић, а прве вечери манифестације, у петак, Пеђа Јовановић и DJ Selecta.

Please follow and like us:
Друштво