Радови на топловоду настављају се ускоро у центру града

Горан Младеновић, већник за инфраструктуру и комуналну делатност

Након завршетка улице Милунке Савић, радови на топловоду настављају се од Здравственог центра, преко улице Лењинове, Доситејеве до самог центра града и улицом Хероји са Кошара повезују на подстаницу у солитерима, како би топловод на биомасу био повезан са котларницом. Радови у самом центру трајаће до 6 недеља, и прилагођаваће се у складу са препорукама о раду на високим дневним температурама. Ради се и на редовном комуналном плану и програму, решавају правно-имовински односи и планира даља рехабилитација улица.

Асфалтирање улице Милунке Савић завршено је у четвртак. Радови на топловоду ускоро ће се наставити све до центра града, како би се котларница на биомасу у кругу Здравственог центра повезала са солитерима у Блоку Пошта-банка.

-Идемо још један мали крак ка штампарији Нова Југославија, то ћемо завршити данас-сутра. Следећи крак је онај најинтересантнији, најшкакљивији, који ће бити у центру града из програма топловода, значи креће из круга Здравственог центра Врање, већ је пар метара ископано и крећу се малим делом улицом Лењиновом и скрећу Доситејевом ка цркви и раскрсници поред цркве, значи у самом центру, мали крак у Београдској и затим се скреће улицом Хероји са Кошара, да повежемо топловод са котларницом, односно подстаницом у солитерима. Време извођења тих радова у самом центру града би требало да буде у трајању до 6 недеља, ако не дође до неких непредвиђених околости. Јесу велике врућине, у складу са препорукама, и на основу могућности, изводе се радови пројектованом динамиком. Ако дође до неких непредвиђених околности ми ћемо се прилагођавати томе и изводити даље радове, каже већник за инфраструктуру и комуналну делатност, Горан Младеновић.

Изградња топловода је капитална инвестиција, а циљ је да се са фосилног горива пређе на дрвну сечку, на биомасу. То ће допринети мањој емисији штетних гасова, али и уштеди у трошковима од око 20 посто.

Поред капиталних пројеката, ради се и на редовном комуналном плану и програму.

-Ми смо пре месец дана завршили асфалтирање три улице, урадили смо Раде Кончара, повезали Народног Хероја са Кнеза Милоша, радимо даље пројектовање и решавање имовинско-правних односа, имамо грађевинске дозволе за три улице које можемо да почнемо да асфалтирамо. Убрзо ћемо поднети захтев за још пет улица за добијање грађевинске дозволе да се крене у рехабилитацију и асфлтирање и да не побројавам сва имена, али ради се о делу града око Француске улице, онда имамо у насељу Рудина и решавамо даље правно-имовинске односе у делу Рашке, центру, додаје Младеновић.

У складу са опредељеним средствима за комунални план и програм наставља се са решавањем правно-имовинских односа и планира даља рехабилитација улица.

Please follow and like us:
Друштво