Поводом Дана младих у Врање долази министар омладине

Међународни дан младих је годишњи, међународни догађај, који се слави 12. августа. Први пут је обележен 2000. године, са циљем да се скрене пажња на проблеме, културна и правна питања омладине, ученика, студената. Из Канцеларије за младе у Врању најављују богат програм, који ће тог дана бити реализован, а све са циљем да се глас младих чује.

Поводом Међународног дана младих, Канцеларија за младе, уз подршку Локалне самоуправе, организоваће једнодневни програм. Најављен је долазак високе државне делегације, која ће саслушати потребе и интересовања младих из нашег града, а осмишљен је и вечерњи културни програм, под називом “Вече поезије и песме.“ 

-Једна велика ствар за све младе у нашем граду јесте долазак министра омладине, господина Хусеина Мемића са својим сарадницима, пре свега са помоћницом Иваном Антонијевић. Биће нам велика част да им будемо домаћини, да их угостимо и прикажемо младе и наш град у што бољем светлу, истакао је Лука Трајковић, координатор Канцеларије за младе.

Подсећамо, ресорно министарство одобрило је средства у износу од 40 милиона динара за опремање Омладинског центра у Дому културе у Врању, који ће делегација обићи приликом посете нашем граду.

Министар Мемић одржаће са својим сарадницима и градским руководством дијалог са младима, у чему омладина нашег града има искуства, јер су већ пар пута имали прилику да на овај начин разговарају са представницима локалне самоуправе.

-Прво имамо састанак делегације министра са делегацијом града, након тога имамо изјаве за медије. Након тога ће бити организован дијалог младих са министром, након чега ће министар обићи простор Омладинског центра и након тога имамо организован културни програм у оквиру којег ће наступити Борис Режак и Марко Милошевић, са почетком у 20:30 сати, у дворишту Музеј куће „Боре Станковића“, нагласио је координатор Канцеларије за младе.

Координатор Канцеларије за младе додаје да је тренутно у процесу оснивање Тима за формирање иницијалног одбора од два члана, када је у питању Омладински центар, а средином септембра се очекује даљи ток реализације пројекта у вези са опремањем Омладинског центра и потписивање уговора.

Please follow and like us:
Друштво