Повећана потрошња воде за 20 посто не угрожава водоснабдевање

ЈП “Водовод“ Врање

Повећана је потрошња воде током летњих месеци и рекордно високих температура на територији Врања.  И поред тога, водоснабдевање грађана ниједног тренутка није било угрожено. Према подацима из врањског Водовода нису недостајале ни количине, ни квалитет.

Ово рекордно топло лето много се лакше подноси када чесме нису суве.  Дугогодишња улагања у систем водоснабдевања у Врању дају резултате и поред тога што је све топлије, а потрошња воде све већа.

– Повећана је потрошња воде током летњих месеци од 15 до  20 посто,  што је нормално и та потрошња не угрожава систем водоснабдевања, ми  можемо да поднесемо  и већу потрошњу од те.  Квалитет воде се редовно контролише и нема никаквих промена, а и количине су довољне, тако да нема разлога за бригу. Акумулација је довољна, а са почетком кишног периода додатно се попуњава,  каже Владимир Богдановић, извршни директор Водовода. 

Како ништа не би утицало на квалитет воде, уназад годинама ради се на обезбеђивању средстава за замену старих азбестних цеви. Богдановић најавује нове радове на водоводној мрежи.

-Замена азбестних цеви је очекивана, јер те цеви показују дотрајали карактер. У сарадњи са Градом  ушли смо у програм, где очекујемо да добијемо средства и заменимо азбестне цеви у дужини од 10 километара, додаје Богдановић.   

Упоредо са свим пословима  санирају се хаварије и реконструише инфраструктура. Завршени су  радови у Брегалничкојулици, ради се водоводна мрежа у дужини од 4 километра у селу Неарадовац,  а у току су и припреме за две улице и изградњу канализационе мреже.

Please follow and like us:
Друштво