Народни универзитет: Први пут конкурс на страним језицима

Народни универзитет

Поводом Међународног дана страних језика који се обележава 26. септембра Јавна установа Народни универзитет расписала је први пут конкурс на страном језику за ученике основних школа. Пријава је у току, а упоредо траје и пријава за зимску школу страних језика.

Народни универзитет у Врању расписао је конкурс за ученике основних школа, који имају амбицију да пишу на страном језику. Они који желе да учествују имају задатак да напишу кратак есеј на тему зашто воле да уче одређени језик. За ученике трећег и четвртог разреда конкурс је само на енглеском језику, а есеј треба да садржи до 50 речи. За ученике петог и шестог разреда есеј може бити на енглеском, француском или руском, по избору, и треба да садржи од 80 до 120 речи, док за ученике седмог и осмог разреда треба да садржи од 120 до 140 речи и такође може бити на језику по избору.

-Народни универзитет ове године први пут организује радионице страних језика и, самим тим, први пут и конкурс за кратку причу на страном језику за све ученике основних школа, и надамо се да ће то постати традиција, каже Катарина Станојковић, из Народног универзитета у Врању.

Конкурс траје до 22. септембра, а свечана додела награда је 26. септембра. Пријаве се могу слати мејлом, поштом или донети лично у просторије Народног универзитета. Троје најуспешнијих ће, поред књига, речника и диплома добити и право да бесплатно похађају зимску школу страног језика, која се ове године одржава први пут, а пријаве су такође у току.

-Радионице ће почети средином септембра, тако да су сви добродошли и позивамо све заинтересоване ученике да се пријаве, пријава је још увек у току, додаје Катарина.

Поред три поменута страна језика, будући полазници зимске школе страних језика могу да изаберу и учење немачког језика.

Please follow and like us:
Друштво Култура