Дани Врања – круна Врањског културног лета

Милан Илић, заменик градоначелника Врања

Манифестација „Дани Врања“ која се ове године одржава по јубиларни, 20. пут, круна је овогодишњег „Врањског културног лета“, рекао је гостујући у програму РТВ Врање заменик градоначелника Врања Милан Илић.

Он је позвао све Врањанце, али и посетиоце нашег града, да од данас, па све до суботе, прошетају централним градским улицама и пропрате нека од бројних дешавања која су припремљена за „Дане Врања 2024“.

Све градске структуре, јавна предузећа и установе, те бројни појединци, учинили су ванредне напоре и дали свој допринос да овогодишња манифестација „Дани Врања“ буде заиста садржајна и атрактивна, указује заменик градоначелника Врања, Милан Илић.

– То ће бити званичан завршетак „Врањског културног лета“. Сведоци смо да смо током читаве летње сезоне имали мноштво манифестација и дешавања по граду.

Ови „Дани Врања“ представљају шлаг на торти, оносно круну „Врањског културног лета“ и надам се да ће програм који смо припремили, задовољити укусе свих Врањанаца, али и туриста који се буду нашли у нашем граду.

Ја их све позивам да од данас до суботе буду део ове манифестације, да испрате дешавања и уживају у програму – рекао је Илић.

Најатрактивнији део манифестације су увек концерти музичких звезда и тај део програма је пажљиво припреман, каже наш саговорник.

Ове године, на централној бини „Дана Врања“, публику ће забављати Ана Бекута, Ангелина, Пилоти и Милица Павловић.

– Кад смо правили програм и размишљали о томе ко ће од естрадних уметника наступити, трудили смо се да буду задовољене све генерације и да за свачији укус буде по нешто.

Мислим да смо, што се тог певачког дела манифестације тиче, успели да направимо баланс и склад, наравно, уз богат пратећи програм – указује заменик градоначелника Врања.

А тај пратећи програм има важну улогу у очувању историје и културног наслеђа нашег града.

– То ће бити подсећање или упознавање оних који не знају шта је некад били старо Врање, па тако имамо радионице грнчарства и израде накита, предстваљање старих заната са овог простора који се полако губе, али ми и на овај начин желимо да покажемо да је то нешто што морамо да чувамо.

Наравно, радићемо на томе и у наредном периоду да то што чини нашу традицију, наше обичаје и  нашу историју, чувамо од заборава и преносимо наредним генерацијама – поручује заменик градоначелника Врања, Милан Илић.

Програм „Дана Врања“ који је отпочео данас, одвија се сваког дана од 10 часова на градском шеталишту, неки од догађаја биће одржани у Градском парку и на Тргу Станише Стошића, док је централна бина лоцирана на паркингу код робне пијаце.

Please follow and like us:
Друштво Култура