Врањски планинари освојили Атос у Грчкој

Планинари Планинарског клуба „Железничар 2006„ овог августа су први пут боравили на Светој Гори и освојили планински врх Атоса.

Препуни утисака, јер су први пут освојили овај јединствени планински врх на Светој Гори, тринаесторица планинара клуба „Железничар 2006„ вратила су се у Врање.

– За Свету Гору кренули смо 11. августа, а благослов за улазак добили 13. августа, када смо дошли на Хиландар. 14. смо кренули пут Атоса. Првог дана смо се попели до висине од 1550 метара до места Панагија, а следећег јутра смо се успешно попели на врх Атоса и изашли са Свете Горе. У акцији је учествовало тринест чланова клуба, али нас дванаесторо се попело на врх. Утисци су подједнако импресивни, и са Хиландара, и са врха Атоса, а то се не може описати, док се не види и не осети, рекао је за РтВ председник планинарског клуба „Железничар  2006„ Дејан Петровић.

Препуни утисака чланови овог клуба настављају са својим редовним активностима.

– Клуб већ следеће недеље организује дводневну акцију на Шар планину, где ће планинари освајати врх Љуботен, који је један од виђенијих врхова на овој планини, наглашава Петровић.

Планинарски клуб “Железничар 2006“ организује путовања уз подршку Града Врања.

Please follow and like us:
Друштво