Бесплатна прва година на Педагошком факултету за све бруцоше. Пријава кандидата од понедељка

Педагошки факултет у Врању

Педагошки факултет у Врању организује други конкурсни рок за упис нове генерације студената у оквиру школске 2024/2025. године. Од 2. септембра почиње пријава кандидата, директно или мејлом, а полагање пријемног испита  је 12. септембра.

Остало је слободних места на сва три студијска програма: на основним академским студијама за образовање учитеља, основним академским студијама за образовање васпитача и интегрисаним академским студијама за образовање мастер професора технике и информатике.

-Пријављивање кандидата креће од понедељка, од 2. до 5. септембра. За пријављивање су довољне фотокопије основних докумената, то је диплома о положеном матурском испиту у средњој школи, сведочанства из сва четири разреда средње школе и оверена биометријска лична карта. Студенти доносе фотокопије, а на увид дају оригинална документа која се њима враћају. Полагање пријемног биће 12. септембра за будуће учитеље и васпитаче, оно се састоји у провери говорних, музичких и физичких способности. Након тога, поменуте две групе полажу тест из српског језика и књижевности, они који су се определили за смер мастер професор технике и информатике, они полажу математику или информатику, по избору, тај избор заокружују приликом уписа, а након тога, као и претходне две групе, полажу тест општих знања и иформисаности. Оно што је потребно рећи је да је минимални услов за стицање права на рангирање 30 бодова, рачунајући успех из средње школе, а за стицање статуса буџетског студента је 50 бодова, рачунајући успех из средње школе и резултате које су остварили на поменутим тестовима, каже проф. др Синиша Стојановић, продекан за наставу на Педагошком факултету.

Кандидати се могу пријавити непосредно на Факултету или електронским путем на имејл адресу pedagoski@pfvr.ni.ac.rs. Поред поменуте документације, приликом пријављивања треба да поднесу и пријавни лист који ће добити на Факултету, а могу га преузети и са сајта. 

Право на упис имају сви кандидати који су завршили средње образовање у четворогодишњем трајању.

-Ја бих позвао све младе људе да у једној релативно мирној и релаксираној комуникацији и атмосфери, озбиљно узму у разматрање упис на нашем факултету, на неком од три смера и стекну компетенције за занимања која ће бити увек потребна, и трајати док је људског друштва, поручује Стојановић.

Прва година студирања биће бесплатна за све студенте, и када је реч о школарини, али и упису, пријави свих испита, подношењу документације и слично.

Кандидати који су у јунском року положили пријемни испит за упис на прву годину студија на неком од учитељских или педагошких факултета у Србији, могу да, у оквиру другог конкурсног рока, предају захтев за упис на Педагошки факултет у Врању на преостала слободна места и они ће бити ослобођени полагања пријемног испита.

Детаљније информације о студијским програмима и упису кандидати могу пронаћи на интернет страници Педагошког факултета у Врању или се информисати позивом на број 017/431-960.

Please follow and like us:
Образовање