Две машине, обуке и планови за одбрану од поплава за два Водовода

Завршна конференција пројекта прекограничне сарадње

Завршен је пројекат “ Јачање прекограничних односа између Србије и Северне Македоније, са заједничким циљем унапређење  животне средине“, који су резализовали врањски и кумановски Водовод.  Тим поводом организована је конференција за новинаре у Врању. 

Окупили су се учесници прекограничног пројекта из две државе, два града и два непосредна учесника предузећа: Водововод из Врања и Водовод из Куманова.  На завршној конференцији  учесници  пројекта  везаног  за управљање водним ресурсима и усмереног  ка превенцији поплава, презентовали су резултате.

– Два предузећа добила су машине, врањски Водовод комбиновану машину,  ровокопач, а кумановски  цистерну за чишћење канализације под притиском. У оквиру пројекта одржане су две обуке и урађена су два плана за превенцију поплаве, каже  Денис Жерновски, пројектни менаџер.

– С обзиром на наш возни парк који је застарео и захтева обнову, врло озбиљно смо ушли у ову причу и успешно смо је реализовали. То је програм заштите животне средине, заштите од поплава. Ова машина одржава и атмосферску канализацију и уклапа се у програм. Ту машину користимо и у дневним активностима и много значи за Водовод. Могућности машине су огромне, каже Горан Стојановић, координатор  у Служби механизације.

Машину је произвео еминентни произвођач, чије производе већ користи врањски Водовод. Вредност  пројекта је преко 320.000 евра, од којих је 85 посто финансирала Европска унија, а остатак из соспствених средстава предузећа.

Please follow and like us:
Друштво