Ђурђевић Стаменковски поделила у име Владе спортску опрему основцима у Прешеву

Прешево, 13. септембра 2024 – Министарка за бригу о породици и демографију Милица Ђурђевић Стаменковски посетила је данас Основну школу „Вук Стефановић Караџић“ у Прешеву. ФОТО ТАЊУГ/ МИНИСТАРСТВО ЗА БРИГУ О ПОРОДИЦИ/ НИКОЛА ЖИВАНОВИЋ/ бс

Министарка за бригу о породици и демографију Милица Ђурђевић Стаменковски посетила је данас Основну школу „Вук Стефановић Караџић“ у Прешеву, где је ђацима поделила спортску опрему коју је Министарство за бригу о породици и демографију обезбедило заједно са Министарством спорта.

Ђурђевић Стаменковски је навела да су ђацима обезбеђене лопте, греде, козлић, кошеви, мреже за одбојку и све што је неопходно за фискултурну салу, али да није суштина у томе, већ да је „деци улепшан дан, да су се дружила, играла и провела лепо поподне“.

Министарка је захвалила директору и запосленима ове школе, коју похађају деца српске и ромске националности и у којој се настава одвија само на српском језику,
на посвећености да овој деци обезбеде што боље услове за учење и одрастање.

Како је нагласила, Министарство за бригу о породици и демографију подједнако брине о свој деци и свим породицама у Србији и настоји да свима обезбеди боље услове живота и лепше одрастање.

Ђурђевић Стаменковски је навела да је са руководством школе и другим институцијама у Прешеву разговарала на који начин да ова општина добије, а на корист све деце која овде живе, различите објекте, спортске терене, игралишта и све оно што је неопходно за њихов развој.

Она је рекла, у наредном периоду Министарство ће настојати да деци у овој школи обезбеди нове лап топове, рачунаре и лектире.

Приликом посете Прешеву, министарка Ђурђевић Стаменковски је у селу Ораовица обишла српско гробље, манастир из 14. века и присуствовала вечерњем богослужењу у храму Светог великомученика Димитрија.

Please follow and like us:
Друштво