Трећи дан осмаци полагали тест из изборног предмета

Матуранти основних школа у Србији трећи дан полагали су завршни испит, овога пута из једног од пет понуђених предмета по свом избору и то из биологије, географије, историје, физике и хемије.  

Након полагања завршног теста из српаског језика и математике, ученици завршеног осмог разреда основних школа, полагали су данас и тест из изборног предмета. Прелиминарне резултате за сва три теста ученици ће моћи да виде 22. јуна, а коначне 25. јуна, у школи и на порталу Моја средња школа.

Листа опредељења за упис у средњу школу моћи ће да се поднесе путем портала Моја средња школа и непосредно у школи 26. и 27. јуна, док ће коначна листа опредељења, односно жеља, бити објављена 29. јуна. Упис у средње школе и ове године ће моћи да се обави електронским путем портала Моја средња школа почев од 2. до 6. јула.

Места у средњим школама на територији Пчињског округа има, с обзиром на податке који говоре да је у Пчињском округу завршни испит полагало 1.729 ученика, од чега 750 са територије града Врања, а  у средњим школама у Пчињском округу има 2.056 места, док је 850 у Врању.

Please follow and like us:
Друштво Образовање