Награде за талентоване основце и средњошколце

Додела диплома и награда талентованим ученицима са територије Града

Председница Скупштине Зорица Јовић и директорка Културно образовног центра Изабела Савић уручиле су више од 40 награда и диплома ученицима који су се својим знањем истакли током такмичења талентованих ученика . У готово препуној сали Скупштине било је награђених ученика, ментора, поносних родитеља и другара који су несебично пружали подршку онима који су били прозивани како би примили своју диплому.

У скупштинској сали града Врања свечано су додељене дипломе и награде ученицима основних и средњих школа са територије Града, који су освојили једно од прва три места на 66. Регионалном и државном такмичењу талентованих ученика по наставним предметима, као и на литерарном конкурсу „Нато агресија – страдање и памћење једног народа“.


-Част и задовољство је бити домаћин у нашем Скупштинском дому, свима вама, од ученика до родитеља и ментора. Свако од вас има своје заслуге за остварења и постигнућа која су остварила ваша деца, односно ученици, на понос и Културно – образовног центра, али пре свега на понос локалне самоуправе и градског руководства и грађана Врања. Желим вам да и даље напредујете, да се и даље усавршавате, да надограђујете своје знање, да никада не заборавите ону кључну реченицу која гласи:„знање вам нико не може одузети“, поручила је Зорица Јовић председница Скупштине града.


-Најбољи од најбољих, будите увек спремни, будите узор својим вршњацима и читавом друштву и увек отворени за нека нова сазнања, јер како кажу, човек учи док је жив. Резултати које сте постигли сведоче о огромном труду вас и ваших ментора. Верујем да ће та пракса која доноси добре резултате, бити настављена и у наредном периоду. Будите поносни на себе као што смо ми поносни на вас, истакла је Изабела Савић директорка Културно – образовног центра.


-Овом приликом додељујемо дипломе и награде свим тим ученицима а њих има више од 40, што говори о томе да је велики успех постигнут у току школске 2023/24. године. Дипломе су оно што пише на њима, а то је прво, друго и треће место и мислим да је то највећи подстрек за даљи рад и напредовање. Ми се увек трудимо да одаберемо лепе наслове одређених књижевних дела, која ће остати на њиховим полицама и која ће читати током летњег распуста, рекла је Ана Митић из Културно – образовног центра.


Награђени ученици су у друштву родитеља и ментора с нестрпљењем ишчекивали да чују своје име како би примили диплому и награду за освојено место на неком од такмичења, а овако су награђене ученице коментарисале утиске са такмичења.


-Добила сам специјалну награду за најбољи истраживачки рад из математике. Радила сам истраживачки рад на тему математика у функцији штедље и јесте било напорно, али се тај труд исплатио, речи су Иве Илић награђене ученице.
-Учествовала сам на литерарном конкурсу и освојила треће место за песму коју сам написала под називом „Да не заборавимо“. То је јако тужна тема и желела сам да се дотакнем свега онога што дефинитивно не треба да заборавимо, а то су сва страдања недужних људи и деце, поручила је Сара Ристић награђена ученица.


Награђени ученици су осим диплома добили и дела познатих писаца као што су Његош, Стеван Сремац, Иво Андрић, Вук Караџић.

Please follow and like us:
Друштво Образовање