Министар Момировић обишао штандове на Сајму запошљавања

Министар Томислав Момировић, градоначелник др Слободан Миленковић и директор филијале НСЗ Горан Живковић

Министар Томислав Момировић и градоначелник Врања др Слободан Миленковић са сарадницима, обишли су штандове на Сајму запошљавања који је одржан данас. Ово је други Сајам запошљавања ове године у Врању, на којем се пријавило 38 послодаваца, око 1500 незапослених лица, док је број оних који би могли да добију посао 440.

-Врање је стратешки веома важан град за нашу државу и уверен сам да ће више стотина људи данас наћи ново радно место, рекао је министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић који је обишао штандове на Сајму запошљавања у Врању и разговарао са послодавцима, као и онима који су у потрази за запослењем. Након обиласка штандова, присутнима су се обратили и др Слободан Миленковић градоначелник Врања и Горан Живковић, директор филијале Националне службе за запошљавање.

– Драго ми је да сам данас обишао Сајам запошљавања у Врању, драго ми је и да домаће компаније које се баве дрвном производњом, запошљавају нове људе, да се развијају и расту, истакао је министар Томислав Момировић.

-На евиденцији за запошљавање у Врању има 4.750 незапослених лица, међутим локална самоуправа у сарадњи са Националном службом за запошљавање ради на томе да се тај број смањи, рекао је градоначелник Врања др Слободан Миленковић.

-Очекујем да након овог Сајма запошљавања, негде око 60 до 70 посто незапослених лица, а то је негде око 300 људи који ће пронаћи своје запослење, нагласио је Горан Живковић директор филијале Националне службе за запошљавање у Врању.

Незапослени су на сајму били у прилици да успоставе директан контакт са послодавцима, представе им се и предају им своју радну биографију, на штанду Националне службе незапослени и послодавци су били у прилици да добију све информације о актуелним програмима НСЗ за подстицање запошљавања.

-Ја сам Александра Трајковић, по занимању сам инжењер технологије и јављам се како бих пронашла посао у струци.

-Моја струка је металостругар и варилац, надам се да за неко од моја два занимања има понуда и да ћу пронаћи посао.

-Наша делатност је производња горњег дела обуће и тражимо све профиле који су повезани са тим. Дакле и шиваче и раднике на ручним операцијама и кројаче, тако да су сви ови профили добродошли, рекао је Александар Ђорђевић.

-Све што је везано за производњу намештаја, дрвне индустрије, такође високошколско образовни људи су добродошли у нашој компанији, рекао је Дејан Стошић из Симпа.

Осим лица са евиденције незапослених, били и они који имају посао, али би желели да промене фирму или занимање.

Please follow and like us:
Друштво