Пензионери одржали културно – спортску манифестацију

Удружење пензионера града Врања организовало је културно-спортско дружење за све чланове удружења пензионера из целог Пчињског округа. Одржано је неколико спортских такмичења, а након тога чланови су уживали у фолклору, музици, песми, рециталу и глуми пензионера.

Културно-спортску манифестацију отворио је професор доктор Андрија Савић, председник Савеза пензионера Србије, а обратили су се градски већник Саша Стаменковић и директор Филијале Фонда ПИО у Врању, Срђан Декић.

-Поштовани пензионери нашег града и округа, најпре желим да поздравим нашег госта господина Савића, председника кровног Удружења пензионера из Београда и да вас у име градоначелника др Слободана Миленковића поздравим и пожелим пријатан боравак и спортско надметање, речи су Саше Стаменковића, градског већника.

-Драго ми је да смо се данас окупили у оволиком броју и да још једном заједнички реализујемо активност. Ова олимпијада пензионерима значи као један вид дружења и повезивања, нагласио је Срђан Декић, директор Филијале фонда ПИО у Врању.

-Под покровитељством свога фонда, а у организацији Савеза пензионера Србије и у реализацији Окружног одбора пензионера Пчињског округа, овде се организује културно – спортска манифестација. То значи да пензионери показују да умеју и могу и да се баве спортом и да лепо запевају и заиграју, истакао је Павловић.

Пензионери из Врања, Владичиног Хана, Сурдулице, Прешева, Трговишта и Босилеграда такмичили су се у више спортских категорија и то штафете или брзо ходање, пикадо, мали фудбал и кошарка. Након спортског дела уследио је културни део, где су се пензионери представили песмом и игром.

-Захвална сам председнику који нам је омогућио да се на овај начин окупимо и дружимо. Очекујем победу, мада смо сви ми победници, казала је Лидија Златковић, учесница из Врања.

-Такмичим се у свим дисциплима, ја сам професор физичког васпитања у пензији, иначе сам 21 годину у пензији, имам 81 годину живота. Иначе се дружимо свуда, од Пирота до Врања, и ту се дружимо, играмо, певамо, рекао је Слободан Тројановић, такође учесник из Врања.

Оваква културно – спортска манифестација организује се другу годину заредом, са тенденцијом да постане традиционална манифестација.

Please follow and like us:
Друштво Спорт