Општина Трговиште обележила 81. годишњицу ослобођења у Другом светском рату

Свечаност поводом Дана општине

Пригодном свечаношћу општина Трговиште обележила је 15. септембар, Дан ослобођења у Другом светском рату и Дан општине Трговиште.
Крај споменика палим борцима у Другом светском рату у општини Трговиште пошта је одата полагањем венаца и цвећа.
Пошту су одали: делегација општине Трговиште, на челу са председницом општине, Наташом Манасијевић, представници Министарства одбране и Војске Србије, представници МУП-а, Полицијске станице Трговиште, представници Града Врања, представници Уједињене српске заједнице Куманово и других удружења.
Том приликом мештанима се обратио познати драмски уметник и народни посланик, Лепомир Ивковић.

Полагање венаца

У наставку обележавања програма одржана је свечана седница Скупштине општине Трговиште, којој су присуствовале бројне званице из других градова, представници институција и грађани.

Државни секретар Стевановић

На свечаној седници Скупштине, у име општине Трговиште, присутнима су се обратиле председница Скупштине општине Трговиште, др Андријана Филиповић Митић и председница општине Наташа Манасијевић.
Овом приликом општина Трговиште је поделила захвалнице, као и јавна признања.
Јавна признања додељена су: Бојану Радовићу, председнику општине Аранђеловац, Небојши Ненадовићу, председнику општине Бојник, Ивици Арсићу, пензионисаном начелнику ПС Трговиште.

Петнестосептембарска повеља додељена је Драгану Стевановићу, државном секретару у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре за изузетан допринос у обезбеђивању средстава у области инфраструктуре на територији општине Трговиште.

Стевановићу уручена Петнаестосептембарска повеља

За изузетне резултате, као израз друштвеног признања поводом 15. септембра, Дана ослобођења Трговишту Другом светском рату, ђацима генерација свих основних и средњих школа на територији општине Трговиште, као и успешним студентима додељене су новчане награде у износу од по 40.000,00 динара.
Новчане награде и јавна признања награђеним лицима уручиле су председница Скупштине општине Трговиште др Андријана Филиповић Митић и председница општине Трговиште Наташа Манасијевић.
Свечани програм увеличали су и истакнути драмски уметници Народног позоришта из Београда, глумци Бошко Пулетић и Лепомир Ивковић.
Приказан је и промо филм о достигнућима и резултатима општине Трговиште у претходних годину дана.
На крају свечаности, наступили су чланови КУД-а „Перваз“ из Трговишта.

Please follow and like us:
Некатегоризовано